Шуменският отбор „Трите мечки” стана регионален победител в полуфиналния зонален кръг на Каменица ФЕНкупа 2010 в Шумен.

Събитието се проведе на стадион „Добруджа” и е последният полуфинален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010.

„Трите мечки” извоюваха първото място в оспорван двубой със съгражданите си от ”Съри”. Победителите заслужиха приза „Регионален победител” с резултат 3:1 в редовното време на срещата.

На трето място се класира тимът „Стража махала”, също от Шумен, а на четвърто – играчите от „Супер локо” – гр. Каспичан.

По време на Каменица ФЕНкупа 2010 в Шумен не беше излъчен победител в играта ”Точен шут ”.

Сред останалите индивидуални награди отборът „Разград Юнайтед» беше отличен за „Най-спортсменски отбор”. „Най-добър вратар” на Шампионата в Шумен стана Христо Господинов от «Съри». Като „Най-атрактивен състезател” беше отличен Христо Христов от «Трите мечки».

Трите индивидуални награди традиционно отличават и насърчват спортсменските умения и толерантност и изцяло кореспондират с олимпийските принципи, залегнали в основата на Каменица ФЕНкупа още от самото й създаване. Тази година партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е Българският олимпийски комитет, като по този начин Шампионатът официално е част от олимпийската идея и ценности.

Всички участници в полуфиналния зонален кръг в Шумен играха в екипи на световната марка adidas. Брандът, който е официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010.

Промяна в регламента на Шампионата тази година изпраща за участие във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 не само класираният на първо място отбор, но и неговият подгласник. Така във Финалния етап на Шампионата Шумен ще бъде представен и от двата отбора – „Трите мечки” и „Съри”.

След приключването и на последния полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 в Шумен вече са ясни 24-те отбора, които през м. септември ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010.

Гранд финалът на Турнира тази година ще се проведе в значително разширен формат. Заключителните мачове ще се играят в три поредни дни в Стара Загора през

м. септември и в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства.

24-те отбора, които ще участват във Финалните мачове, ще играят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 в пълна екипировка на adidas:

футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най високия клас на марката – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.

Комбинацията от професионалните екипи на adidas с изцяло новата организация на Финала е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.

Голямата награда за Националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 ще бъде да гледа на живо мач от испанското първенство Примера Дивисион.