Последният регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 стартира днес на стадион „Огоста“ (изк. терен) в Монтана. 

Близо 120 отбора от областите Враца, Видин и града домакин се включиха в квалификациите през този сезон, а най-добрите 32 от тях ще премерят сили днес и утре, за да излъчат новия шампион на Северозапада и последните двама претенденти за голямата награда на Фен Купа 2014 – пътуване до легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро за мач на "селесао".

Знаменитият Трифон Иванов и кметът на Община Монтана Златко Живков дадоха официалното начало на турнира. Железният защитник от САЩ ‘94 пожела успех на всички участници и ги подкани да дадат всичко от себе си, за да се класират за Националните финали на Фен Купа 2014, които ще се проведат на 30 и 31 август на „Градски стадион“ в Русе. 

„Kamenitza Фен Купа е най-добрият турнир за непрофесионалисти. Феновете знаят защо. Все пак футболът е езикът, на който говорят всички мъже“, с тези думи кметът на Монтана, г-н Живков обяви турнира за официално открит. 

Дербитата от груповата фаза стартираха с няколко впечатляващи победи. По-голямата част от футболните фенове се събраха да наблюдават мача на „Еталон 05“ – регионални шампиони на Фен Купа за 2012 година. Жребият ги изправи срещу момчетата от „Искър Лакатник“, които с нищо не показаха, че репутацията на „Еталон“ ги притеснява. Въпреки хладнокръвието на „Искър“, срещата завърши с 5:1 за „Еталон“ и с това те записаха своята втора победа за сезона, след като разгромиха „Мондиал“ с 3:0 по време на квалификациите. 

Kamenitza Фен Купа 2014

източник: Каменица Фен Купа

Следващите им две дербита от груповата фаза са срещу тимовете „За забавление“ и „ФК Младост“. Много от участващите отбори се надяват някой да прекъсне победната серия на бившите регионални шампиони, чиято превъзходна форма и перфектен синхрон впечатлиха дори легендарния Трифон Иванов. „Ето на това му се казва защита“, сподели бившият национал, докато наблюдаваше срещата.

Верен на традициите си, най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България осигури на посетителите множество забавни игри и активации. Стотици ентусиасти се включиха в любимата на феновете игра „Точен шут“, чийто награден фонд от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели очаква най-точния футболен стрелец на стадион „Огоста“. 

Ще намери ли активацията своя четвърти победител за сезона ще разберем утре. Корпоративните партньори на Фен Купа adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung също присъстват на терен с поне едно забавно предизвикателство и множество атрактивни награди като оригинални спортни аксесоари, чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core и спа-уикенд за двама в Банско.  

Футболните дербита продължават и утре (3 август) с мачовете от фазата на директните елиминации. Финалният мач ще започне в 13:00 часа, веднага след което Трифон Иванов ще връчи купата на новите шампиони на Северозапада и ще обяви имената на последните двама претенденти за Маракана. Всички подробности покрай тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа  можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg/FanCup.