Испанският Валенсия, заедно с мениджърската агенция GPS, ще предоставят възможност на всички деца да попаднат в елитната отбор на програмата, която дава отличен шанс да бъдат селектирани от западноевропейски отбори.

Събитието ще се проведе от 16 до 18 март на футболния терен на НСБ “Спортпалас” като тренировките ще се водят от испански треньори от академията на Валенсия, които имат богат опит в търсене на млади и перспективни играчи. Елитната програма цели да подготви по най-добрия начин младите футболисти за да може те да имат шанса, ако бъдат избрани, да се състезават за място в академията на Valencia C.F. или други академии на професионални клубове от Европа. 

Програмата е създадена за играчи и вратари родени от 2002 до 2010 година и включва три етапа, които са подбрани по такъв начин, че да отговарят на нуждите на футболистите във всяка възрастова група.

Футболистите, родени от 2002 до 2006 година, които покажат, че са най-подготвени от пробите от 16 до 18 март, ще бъдат извикани за следващата стъпка – да сформират национален отбор на страната за тяхната възраст. Всеки национален отбор ще играе срещу други подбрани деца от други страни в международния турнир “Valencia C.F. Elite Tournament”, който ще се проведе в Нафлио между 2 и 5 април 2018 година.

Турнирът, както и камповете, на които ще бъдат подготвяни децата, ще бъдат организирани и под мониторинга на Академията на испанския Валенсия.

Децата, родени от 2007 до 2010 година, ще могат да се включат в “отворения ден” на пробите и ще се докоснат до методиката на Валенсия и начина, по който те тренират в своята академия. Футболистите, които покажат качества ще бъдат наградени и влизат в списъка на Валенсия и GPS за талантливи футболисти, които трябва да бъдат наблюдавани.