Традиционният коледен футзал турнир на Левски и Националния клуб на привържениците на тима тази година ще подкрепи благородна кауза, информират от НКП чрез официалния си сайт.

„Сините“ искат да помогнат на едно дете, на един малък футболен талант да живее. Идеята е да се наберат средства и така да бъде подпомогната кампанията „Един за всички, всички за Криси“ в помощ на 9-годишния Кристиян Илиев, който е диагностициран с тежко заболяване – Сарком на Юинг (злокачествен тумор).

Всеки, който иска да се включи в кампанията “Един за всички, всички за Криси”, може да го направи, като закупи билет за Коледния мач на Левски. Цената на входния билет е 5 лева, като организаторите съобщават, че абсолютно цялата сума ще отиде в помощ на малкия Кристиян.

Отделно, в залата ще има обозначени урни, които ще се носят от деца, родители и треньори от школата на Царско село”, в коятo тренира Кристиян.

От НКП на Левски съобщават още, че кампанията в помощ на Криси ще събере на едно място няколко поколения левскари и големи имена на този клуб. Демонстративният мач по футзал ще противопостави отбора по футзал на Левски, който е държавен шампион за 2017 година и участник в Шампионската лига, срещу сборен състав на ФК Левски. В последния ще влязат актуални имена от първия тим на Левски (като Божидар Митрев, Васил Панайотов и др.), някои от най-големите „сини“ таланти и надежди (Николай Кръстев, Деян Иванов, Илия Димитров, Ивайло Найденов и др.) и емблематични футболисти от близкото и по-далечно минало (Дончо Донев, Христо Йовов, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Захари Сираков и др). Има и подготвена специална изненада, която обаче остава в тайна.

Феновете на Левски апелират в най-светлото време от годината да разтворим сърцата си за правене на добрини.