При изключително тежки условия Локомотив София падна с 2:3 от Стяуа в контролата между двата тима на турска земя. Тонове дъжд се изсипаха над терена в Анталия, но все пак двата отбора изиграха пълните 90 минути. Двубоят представляваше и първи мач от лагера на „червено-черните” в южната ни съседка.

Под жестокия дъжд, Кристиан Танасе и на два пъти Богдан Станку вкара в българската врата. За „железничарите” пък точни бяха Преслав Йорданов и Виктор Шпишич.

През първото полувреме, Драгомир Окука пусна своето атомно нападение срещу румънците в лицето на Мартин Камбуров, Дерек Асамоа и Цветан Генков. Въпреки присъствието на тримата, Локо Сф не успя да стигне до попадение през първата част. За румънците, титуляр пък започна Живко Желев.

Стяуа показа по-добра игра през първото полувреме като заслужено успя да поведе в резултата. В 28-та минута главният рефер Дмитрий Жуков отмени гол за отбора, воден от Михай Стойкица, заради засада.

Логично все пак се случи в 39-та минута. Кристиан Танасе вкара за 1:0, като при попадението останаха сериозни съмнения за офсайд. При този резултат дойде и почивката.

След подновяването на играта паднаха останалите попадения в двубоя. В 62-та минута Богдан Станку отправи слаб удар от малък ъгъл, топката обаче мина под плонжа на Валентин Галев и влезе в мрежата за 2:0 в полза на румънците.

Шест минути по-късно българите върнаха едно попадение. В 68-та минута Марчо Дафчев центрира отлично от корнер, а младата надежда Преслав Йорданов от близо засече за 1:2.

В 73-та минута Станку реализира за 3:1. Той се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „железничарите” след корнер и последвало меле, и прониза Галев.

Десетина минути по-късно играчите на Окука вкараха за 2:3. Добра контра за Локо Сф по левия фланг, последва центриране в наказателното поле, където Шпишич с глава реализира.

С усилването на вятъра се усилваше и натискът на Локо Сф, но въпреки това „железничарите” не успяха да стигнат до престижния хикс с румънския гранд. „Стана добър мач, важното е, че всички са здрави. Доволен съм от второто полувреме. Не съм доволен, че получихме леки голове”, коментира след двубоя Драгомир Окука.

Следващата контрола на Локо Сф е с Дебрецен на 10 февруари.