Селекционерът на младежкия национален тим Тони Здравков изрази съжаление след втория разочароващ резултат в квалификациите за Европейското първенство.

След загубата от Люксембург, днес България стигна само до 2:2 с Казахстан в Стара Загора. Тони Здравков призна, че тимът му изпитва сериозни физически проблеми.

„Създадохме много чисти положения, но пропуснахме от близка дистанция. Допуснахме елементарна грешка в защита при изравнителния гол. Успяхме да се коригираме след това, отбелязахме втори гол, имахме възможност за трети, четвърти, но не вкарахме. При втория гол, при числено намален състав, не успяхме да се подсигурим в защита. Пак греда и пак гол. За съжаление това е футболът и има такива неща“, коментира Здравков.

Пак резил за България, издънихме се и с Казахстан

„Не бих казал, че ролята на фаворит в днешния мач трябва да тежи. Трябваше да наложим своето темпо и нашия стил на игра. Имаше два периода – след изравнителния гол и червения картон, в които нещата се пообъркаха. Това са футболистите, с които разполагам и това е групата, която ще пътува за Казахстан. Дано няма контузени, освен червения картон“, продължи специалистът.

„За съжаление не трябваше да се получава този червен картон на Лясков, защото оставаме в числено намален състав. Проблемите ни съпътстват от първия ден, надявам се да секнат. Има кой да играе на позицията на Лясков. Надявам се, че тези, които завършиха мача, да са здрави и да няма контузени.“

„Последните минути преминаха в ходом. Не успяхме да издържим на високо темпо през всичките 90 минути. Това е физическото състояние на момчетата, не искам да обвинявам никого“, каза още Тони Здравков.