В много драматичен финал отборът на Ивис победи тима на Феникс с 6:5 след изпълнение на дузпи и по този начин спечели първото място в турнира „Аматьори срещат професионалисти" в Стара Загора организиран от най-продавана марка бира у нас Ариана. Надпреварата се провежда в 10 български града, а Стара Загора е втората спирка на турнира от неговата обиколка из страната.

Финалният мач се разви по много интересен начин. Феникс поведе в резултата през първата част и почти до края удържа преднината си. В последната минута на редовното време, обаче съставът на Ивис получи правото да изпълни дузпа. Вратарят на Ивис Александър Тончев бе безкомпромисен срещу своя колега от Феникс и изравни от бялата точка.

Победителят трябваше да се определи чрез изпълнение на дузпи, при които състава на Ивис бе безупречен вкарвайки и при 5-те си опита.

„Играем за удоволствие и за нашия тим най-важното бе самото участие в турнира. Не знам дали можем да станем национални шампиони и да спечелим правото на двубой с футболния шампион на България, но ще се опитаме да го сторим", това каза пред Дарик капитанът на тима победител Светослав Иванов, който взе и награда за феърплей.

Организаторите от Ариана, Спортфайв и БФС бяха предвидили много и интерсни награди. Освен правото да играят на националните финали от турнира "Аматьори срещат професионалисти", старозагорските победители получиха и голяма 3-литрова бирена чаша с логото на Ариана и разбира се голямо количество бира. Призът за най-полезен състезател от надпреварата отиде при Иван Гаджев от класиралият се на 2-ро място отбор на Феникс.

Голмайстор стана Георги Бинев от отбора на „Зара фен"- той отбеляза цели 7 попадения.

На трето място в отборното класиране завърши тимът на Ремиза, който победи състава на Милениум с 4:2 в малкия финал.

Изключително удовлетворен от провеждането на турнира „Аматьори срещат професионлисти остана и бранд мениджърът на Ариана Добрин Бакърджиев.

„Успехът на турнира е огромен, особено тук в Стара Загора. 72 отбора и близо 800 играчи се записаха за участие, а тази цифра е наистина висока. Това, което отличава турнира на Ариана от останалите аматьорски футболни състезания е възможността за тима спечелил "Аматьори срещат професионалисти", да играе двубой срещу футболния шампион на страната и то при условията, при които се състезават аматьорите", каза Добрин Бакърджиев.

Турнирът на Арина бе посетен и от изпълнителният директор на Загорка АД г-н Рюд ван ден Ейнден. Холандският мениджър остана изключително доволен от видяното в града липите: „Горд съм, че в Стара Загора се прави най-продавана марка бира за 2009-та година - Ариана и се радвам, че именно тук турнира "Аматьори срещат професионалисти" премина при такъв голям успех", каза г-н ван ден Ейнден.