Ботев Пд разгроми Чирпан с 4:0 в двубой от третия кръг в Югоизточната „В” група. двубоят се игра на ст. „Христо Ботев” пред повече от 5000 зрители. Първи два гола с жълто-черната фланелка вкара привлеченият от Пирин (Благоевград) 17-годишен талант Илиан Христов. Другите попадения бяха дело на Пейо Батинов и Димитър Байрев.

На скромна церемония непосредствено преди началото на мача, кметът на Пловдив Славчо Атанасов подписа договор, с който Общината дава под наем на най-стария клуб в България ст. „Христо Ботев” за срок от 10 години.

Ботев започна срещата на високи обороти и набързо профука няколко добри положения. Иван Площаков първо пропусна очи в очи с вратаря на гостите Апостолов, а после гредата попречи на тарана да открие. В 7-ата минута капитанът на домакините Стефан Костадинов се контузи и бе заменен от Светослав Асенов.

Първото попадение обаче не закъсня. В 16-ата минута Пейо Батинов откри с красив параболичен удар в горния ляв ъгъл на вратата. След гола „канарчетата” свалиха темпото и многоходовите им атаки се разбиваха пред наказателното поле на Чирпан. В 37-ата минута Ридван Хаджифейзула удари за втори път гредата с мощен удар от десетина метра. До края на полувремето Димитър Байрев и Светльо Асенов пропуснаха добри възможности да се разпишат.

Двамата обаче изработиха втория гол в мача. В 57-ата минута след разиграване от корнер Асенов нахлу в пеналта и центрира за Байрев, който без проблем вкара за 2:0.

Три минути по-късно на терена се появи новият любимец на феновете на Ботев Илиан Христов. 17-годишният бързак веднага започна да тормози отбраната на гостите с остри пробиви по десния фланг. В 69-ата Васил Гуджев центрира отляво, Христов изпревари защитник и с глава направи 3:0. В 81-ата пак той вкара след пас на Асенов, оформяйки крайното 4:0.

В заключителната част на мача повторен дебют за родния си клуб записа ветеранът Стефан Учиков. Чакащият жълтата си карта от Леверкузен Атанас Курдов пък изгледа победата на новия си отбор от резервната скамейка.

В сряда Ботев Пд гостува на „Раковски” в двубой от първия кръг в турнира за Купата на България.