Разразилият се скандал с изпратеното до УЕФА писмо от рефера Христо Ристосков, в което той обвинява временно отстранения шеф на съдиите Борислав Александров в корупция, влиза в Народното събрание.

Депутатите от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта ще заседават по случая на 18 септември, съобщи председателят й Васил Иванов-Лучано пред bTV. На заседанието са поканени председателят на Българският футболен съюз Борислав Михайлов, председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весели Лечева и заместникът й Иван Леков. Лучано заяви, че тогава трябва да се изяснят събитията около корупционния скандал.

Скандалът във футболния съюз тръгна от съдията Христо Ристосков, който обяви, че разполага с доказателства срещу шефа на съдийската комисия Борислав Александров и неговия заместник Ичко Лозев. По думите на Ристосков двамата са "съветвали" футболни съдии как да свирят определени срещи. Реферът решил да събере доказателства заедно с "един приятел от чужбина", след като видял как Александров се опитва "да се разправи" с него като съдия. Към бунта на Ристосков се присъединиха бившите съдии Димитър Димитров, Момчил Врайков и Красимир Йосифов. Всичките бяха изгонени от съдийската колегия заради участието им в скандални срещи. Те твърдят, че поне половината мачове в първенството са уредени. На 9 септември прокуратурата се самосезира по скандалните във футболния съюз.