Първият съдийски семинар по програмата "Ментори и Таланти" на 3-о ниво бе организиран и проведен в интервала от 27 до 31 октомври 2017 година включително, информира bfunion.bg.

Всички участници бяха настанени в хотел "Спорт палас" и по традиция имаха възможност да ползват терена и пистата на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен плюс помощните игрища в непосредствена близост до него.

Всеки един от петте съдийски екипа от ниво 3 бе назначен на среща от Втора лига, като всички таланти се представиха на очаквано добро ниво, защитавайки реномето си и демонстрирайки своите качества, благодарение на които участват в програмата. Шестият екип бе женската съдийска тройка от ниво 2, която по обективни причини не можа да вземе участие в проведения по-рано през месеца семинар на съответното ниво и се включи много добре с ръководенето на среща от ЮИ Трета Лига.

През всеки от дните 18-те таланти имаха разнообразна програма, включваща множество занятия в зала с лектори от Инструкторския Панел (ИП), видеоанализ на клипове от мачовете им с участието на менторите, СК и ИП, а така също и ежедневна работа на терен. По традиция те участваха екипно в решаването на новия интерактивен комбиниран тест (за месец октомври 2017 година), като представянето им може да бъде определено като много добро. Също така по традиция бе анализирано тяхното тегло, BMI и процент на подкожни мазнини.