Третодивизионният Свобода Пещера стартира зимната си подготовка с група от 20 футболисти, както и със 7 сигурни контроли. 

Трима са напускащите отбора, като Калоян Кунчев отива във Вихрен (Сандански). Новите попълнения също са три, сред тях е и синът на Здравко Лазаров - Иван Лазаров, който досега е играл за четвъртодивизионния Локомотив (Септември).

Към пещерци ще се присъедини левият защитник Кристиян Джамов, който е юноша на Лудогорец. Джамов беше сочен за един от най-големите таланти в набор 1997 на разградчани, стигнал и до националния отбор в своята възраст. 

От Разград обаче не му помогнаха в пътя му във футбола, като първо го спряха при покана за проби от чужбина, а известно време след това го и освободиха. До дни към тима трябва да се присъедини още един футболист, млад и добре подготвен.

Първата контрола на тима е другата събота, 20-и януари, срещу юношите (старша възраст) на Ботев (Пловдив) на базата на "канарчетата" в Коматево. 

Следват проверки със Сокол (Марково) на 28-и януари, на 11-и февруари с Чепинец (Велинград) и на 17-и другия месец с Чико-Бунара (Бяга). 

От 3-и до 9-и февруари Свобода (Пещера) ще участва на турнира Петричка пролет, където ще изиграе три мача.

"Целта пред отбора е оставане в Югозападната трета лига. Напълно сме наясно, че първенството и трудностите за нас започват едва сега, след Нова година. Всички отбори стягат редиците, така че знаем какво ни очаква, заяви за БТА старши треньорът на Свобода (Пещера) Георги Мечечиев. Отборът му завърши с 23 точки на 9-о място в есенното класиране на Трета лига-Югозапад.