Световноизвестният нидерландски специалист Маартен Артс ще обучава родните треньори в края на месец юни по време на двудневен семинар, научи нашата медия от организаторите на събитието GoalKeeper.bg и мениджърска агенция Юро Плей.

Това си е истинско събитие в родния футболен пейзаж, тъй като визитката на Артс е внушителна и включва успешни престои в Белгийската Кралска Федерация, където работи и в момента, НЕК Наймеген, Утрехт, Бреда, както и в националния отбор на Саудитска Арабия като част от щаба на легендата на световния футбол Франк Рийкард.

Това е само част от богатото CV на специалиста, който е и разпознаваем лектор в световен мащаб с треньорски конференции в редица държави като Русия, Австрия, Норвегия, Германия, Нидерландия, Кюрасао, Южна Африка, Салвадор и други. Отделно от това Маартен Артс е автор и на редица научни футболни трудове и книги, както и създател на треньорско DVD със стотици хиляди продажби по цял свят.

Маартен Артс

Сега е ред и на българските треньори да се докоснат до капацитет като Артс на 24 и 25 юни 2023 г. с цел качествено надграждане на техните знания

Домакин на събитието ще бъде ВТУ „Тодор Каблешков“ в София, а клуб-партньор ще е софийската школа Витоша 13, която ще предостави големия си терен за цялата практическа част по време на треньорското обучение.

Конференцията ще включва няколко ключови модула и е подходяща за старши и помощник треньори в мъжкия футбол, треньори в детско-юношеския футбол, както и треньори на вратарите.

Основни теми на семинара ще бъдат : Защитни игрови ситуации, Интегрирана тренировка с полеви играчи, Скаутинг и анализ на мачове, Статични положения, Технически и тактически вратарски концепции и други.

Записванията текат в момента при засилен интерес и ще се приемат до пълното запълване на капацитета на залата.