Сръбски полицаи ще освободят скандалната фолкзвезда Цеца Величкович. Те ще свалят електронната гривна, която до този момент отчиташе домашния й арест. Величкович изтърпя присъдата си в продължение на 8 месеца. Електронната гривна й бе поставена на крака на 23 юни миналата година, като през това време тя нямаше право да напуска жилището си.

Величкович се споразумя с прокуратурата, по обвинението за нелегални сделки по продажбата на играчи от футболния отбор на покойния й съпруг Аркан. Цеца трябваше да плати и 1.5 милиона евро за укриване на данъци от трансферите.

Западните медии, отразяващи случая, припомнят връзките на Цеца с подземния свят, и това, че тя години наред е избягвала затвор и съд, благодарение на политическата подкрепа на различни лидери. Според тях, тя е била недосегаема, заради огромната си популярност.

През 2003-та обаче Цеца бе в затвора за четири месеца, за връзка с убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич.

В обвинението срещу Величкович влизаше и продажбата на двама футболисти в България - Небойша Йеленкович и Мариян Живкович в Литекс. Останалите са продавани в Турция, Гърция, Австрия, Франция и Русия.