Отборът на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ спечели първото място от футболния турнир на студентската Универсиада. На финала на стадиона на НСА, момчетата водени от бившия съдия Георги Игнатов, победиха Великотърновския Университет „Св. св. Кирил и Методий“ с 1:0. Третото място си поделиха играчите на НСА „Васил Левски“ и Пловдивския Университет „Паисий Хилендарски“.

С това беше закрита националната лятна Универсиада 2024. Тя се състоя в два етапа. Първият бе в Стара Загора, където се проведоха състезания в 12 вида спорт и над 1300 участници. Комплексен шампион, с най-много златни медали стана тимът на НСА.  

Това бе второ поредно състезание под ръководството на Петър Зографов – новият председател на Асоциацията за университетски спорт. Той отчете много високо ниво на постиженията в отделните дисциплини. 

В началото на септември предстои лятната Универсиада за плажни спортове. Очаква се в нея да се включат и от Националното представителство на студентските съвети. Така общият брой на участниците да се увеличи до 2000 човека.