Женският „Отбор на надеждата“ зае четвърто място в крайното класиране на завършилото вчера европейско първенство по футбол за хора в неравностойно положение European Life Goals Games 2021. Европейската титла беше спечелена от Румъния, който победи във финала Дания с 5:0.
 
В надпреварата се включиха общо 13 дамски състава. Българският тим приключи на второ място в предварителна група „Б“ на турнира с актив от 4 победи и 1 загуба и това му отреди за съперник на полуфиналите в турнира лидера в група „А“ Дания. Нашият тим падна с 1:6 и се задоволи с двубоя за третото място, в който отново загубиха - 3:5 от Нидерландия.
 
Всичките седем дами в българския тим са израснали в институции или все още живеят в тях. Четири от състезателките към настоящия момент са настанени във възпитателното училище – интернат в плевенското село Подем. Треньор на отбора е Ива Радкова. 
 
Същевременно мъжкият „Отбор на надеждата“ зае пето място в крайното класиране на шампионата, след като победи последователно Нидерландия (11:4) и Австрия (3:2) в двубоите за разпределение на местата от 5 до 8. Българските национали не успяха да се класират в топ 4 на европейското първенство, след като загубиха изненадващо на 1/4-финалите с 3:4 от състава на Дания, който стигна до финала, но загуби от Унгария след изпълнение на дузпи.