Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) е фаворит за изпълнител на експертизата на стадион „Пловдив”. Това стана ясно по време на първото заседание на комисията, която трябва да реши дали съоръжението може да бъде достроено или се налага да бъде разрушено.

Резултатите от конструктивната експертиза ще станат ясни 35 дни след започване на обследването. Те ще бъдат ключови за съдбата на единствения двуетажен стадион на територията на България. За да започне тя обаче е необходим пълният набор от документи, свързани с проектирането и строителството на стадиона, които 16-членната комисия трябва да събере.

„Имаме готовност в най-скоро време да стартираме процедурата за избор на изпълнител. Трябва да поканим три фирми, от които да изберем една. Проблемът е, че трудно ще намерим толкова. Говорил съм с УАСГ, които разполагат с необходимите лаборатория, техника и специалисти. Опитваме да се свържем с фирма, която е правила подобна конструктивна експертиза на АЕЦ Белене. Ще трябва да намерим още един кандидат”, заяви за Дарик зам.кметът на Пловдив и председател на комисията Георги Титюков.