С „Историята“ в ръка Христо Стоичков ще мине с мисия и под Ламанша. След визита в Лондон голмайсторът на Мондиал-94 Стоичков ще покаже автобиографията си на най-скъпия футболист в света. Камата има уговорени интервюта в базата на „Пари Сен Жермен“, където играе 222-милионният нападател Неймар. Двамата са в отлични отношения още от времето на бразилеца в Барселона. А сега в Париж най-популярният българин има още един стар познат – защитникът Дани Алвеш, един от най-значимите колекционери на футболни трофеи в света.

Следващата седмица Стоичков има вече потвърдени визити в английската столица. Посещенията са в базите на Арсенал и Тотнъм, където се планират интервюта с треньорите Унай Емери и Маурисио Почетино.

Кавалерът на „Златната топка“ ще представи своята официална биография в лондонската зала „Троху“ на 1 февруари /петък/ заедно със съавтора на книгата Владимир Памуков. Организаторите вече са пуснали билети за събитието, в които влиза и екземпляр на „Историята“.

Кавалерът на „Златната топка“ ще даде автограф на всички свои почитатели в залата. Презентацията стартира в 19 часа като докато върви раздаването на автографи за настроението на публиката ще се погрижат звездите на шоубизнеса Димитър Туджаров-Шкумбата и Иво Райчев. У нас турът на „Историята“ имаше впечатляващ успех в София, Пловдив, Варна, Бургас и Ямбол. През тази година предстои турне и в Северна България, както и визити в Барселона и Чикаго на 4 май. В името на рекорда тиражът на книгата удари 50 000.