Легендарният български нападател Христо Стоичков заяви, че смята Станимир Стоилов за удачен вариант за селекционер на националния ни тим. В същото време той изрази мнението си, че Боби Михайлов ще остане на президентския пост в БФС, като не пропусна да изрази подкрепата си за него. Всичко това българската легенда сподели в интервю за телевизия Ринг.

“Аз съм против чужденец, защото ако дойде, много бързо ще стане българин, но нека първо да мине Конгресът. Симпатизирам, но не само на Мъри. Той е треньор, вкарал отбор в Шампионската лига, той е човек, който знае манталитета на българите, на младото поколение. Парите не играят пред треньора. Едва ли Мъри ще склони глава пред когото и да е. Мъри си има работа. Стоилов работи това, което му предоставят. Треньорът е един работник, той е назначен да прави отбор. Треньорът поема цялата отговорност, а на терена отговорността поемат футболистите”, сподели Камата.

Христо Стоичков се върна и към времето, в което той бе начело на националния ни тим: “Избирал съм най-доброто за отбора, но не винаги се е получавало. Никой президент не е дошъл при мен и да каже, че някой трябва да играе, защото му предстои трансфер.”

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков също сподели по време на интервюто, че според него е по-добре за селекционер на България да бъде назначен роден специалист. Президентът на Сливен обаче не пожела да назове конкретни имена като варианти за национални тим.

Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов също застана зад кандидатурата на Станимир Стоилов, като подхвърли, че екипът е много важен, с което визираше, че в такъв случай и Наско Сираков ще има място в националния тим.

“Боби Михайлов постигна много като президент и съм уверен, че той ще е новият президент. Постигна се за първи път рекламен договор за излъчване на първенството, направиха се много площадки, след време и националният може да се класира за голямо първенство. Може би му трябва само по-твърда ръка. Неговата близост с Платини е в плюс. С Боби сме една зодия и мисля, че той не се влияе от други хора. Няма нищо лошо да приемеш съвет, но той си има мнение и знае какво трябва да прави”, добави Стоичков.

“На този етап не мисля, че трябва да бъда президент на БФС, защото си има такъв - стар, който вероятно ще бъде преизбран. Най-големият проблем сега пред Боби е съдийството. Ако има корупция, хващаш ги и ги пращаш в Б група да играят”, каза още той, като с това изказване не отхвърли възможността да се кандидатира някой ден за шеф на БФС.

Помолен да даде мнението си за Димитър Бербатов, той сподели: “Нали бяхте написали преди мача, че е най-големия , а след мача, че не трябва да капитан на националния отбор. В момента той е най-добрият играч на тима ни. Проблемът е, че сравняваме различните поколения. Аз се радвам, че Димитър отиде да играе в Манчестър. Това е неговото стъпало. Кой българин няма да се радва от това? Димитър си извоюва статута на един класен отбор, от тук нататък парите не играят. Тези, които пишат, че аз съм против Димитър са пълни малоумници.”

“Семейството ми винаги е на първо място. В най-тежките моменти винаги сме били заедно. Приятели имам много, но истинските се броят на пръсти. Независимо от успехите си, никога не съм казал “Аз”, но нашата журналистика е много сбъркана. Моето самочувствие е подплатено с моя труд и този на моите колеги. Аз ходя в предавания и медии, където ми е приятно”, добави още бившият селекционер на България.

“Само малоумник може да твърди, че мач между Левски и ЦСКА може да се уреди”, каза още Камата, който говори и за “червените”: “Труден период за ЦСКА. Но вината е във всички нас, че допуснахме да се стигне до там. Първо, самите привърженици, футболните деятели. Първо, клубът беше продаден на чужденец, а за проблемите не се намериха достатъчно смели лица. Оцапахме още едно лице в българския футбол - Емил Костадинов. Може би една от неговите грешки бе, че не излезе да каже, когато разбра за какъв проблем става въпрос в ЦСКА. Сашо Томов много добре знае какво е моето мнение спрямо него. Да се надяваме, че с новите собственици нещата ще потръгнат. На този етап не искам да ставам президент или треньор на ЦСКА. Ще видим.”

“Аз съм чист пред своята съвест. Аз моите апартаменти съм си ги платил. Идете при Бате Бойко, той да обясни къде са тия апартаменти”, заяви Стоичков по повод на появилите се обвинения, че е направил далавера с общински имоти.

“Завел съм дело за случая със Селта Виго, те също. Няма да оставя нещата така и леко да мине този скандал. Нека първо да се докажат нещата – разговори, телефони. Наел съм двама големи адвокати от Испания”, коментира Стоичков обвиненията за уредения мач между Леванте и Билбао (0:2), след който Селта изпадна в Сегунда дивисион.