Христо Стоичков може да се върне в треньорската професия, но само ако получи интересно предложение. Легендарният български футболист даде интервю пред руското издание Чемпионат.

"Защо вече пет години съм извън професията? Защото не искам. Уморих се от хора, които не разбират нищо от футбол. От неадекватни изисквания. Животът в Маями е спокоен и ми харесва, пътувам много, общувам с хората. Имам повече време за голф и риболов, а най-важното - за роднините ми. Затова този жизнен етап ми харесва много. Относно треньорската професия, всичко е възможно. Може би някой ден ще реша да подновя треньорската си кариера. Ако се касае за интересен проект с определени задачи - защо не? Научих много от Йохан Кройф, от моите приятели в Барселона, Парма и националния отбор. Това обаче престава да има значение, когато се сблъскваш с некомпетентни ръководители. Рано или късно се надявам да се върна. Не бързам", заяви Стоичков.

Носителят на Златната топка за 1994 година коментира и нивото на българския национален отбор и причините за това да не сме на нивото от поколението на четвъртите в света.

"Имаме добри футболисти - Георги Миланов в ЦСКА Москва, Ивелин Попов в Спартак Москва, Ивайло Чочев в Серия А и още две-три момчета от неголеми европейски клубове. Но нямаме играчи в големи европейски клубове, в това е разликата. Нашето поколение играеше в отбори като Барселона, Валенсия, Порто, Бенфика, Манчестър Юнайтед. Това бяха играчи от друго ниво, които съответстваха на най-високите цели и задачи. Сега не виждам такива. Имаме млад отбор, но това не е достатъчно. Той не е в състояние да се конкурира с грандовете. Да, ние победихме Холандия, но това не е предишната Холандия. Победихме Швеция, но тя отдавна не е тази Швеция, в която бе Ибрахимович, а по-рано - Хенрих Ларсон, Бролин, Равели... Затова България в последно време я няма на световни и европейски шампионати", заключи Стоичков.