Стадион „Пловдив” да се довърши и да се превърне в национален, предлага зам.-кметът по спорта в Пловдив Георги Титюков. Той е изпратил писма до премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков. Титюков е разговарял и с Христо Стоичков, който се ангажирал лично да лобира пред Бойко Борисов за осъществяване на идеята.

Обновяването на стадион „Пловдив” ще струва около 20 млн.лева, а евентуално построяване на нов национален стадион в София ще глътне около 150 млн. за 40 хил. места, смята Титюков. Освен това пловдивският стадион е проектиран за 53 хил. места, което се покрива с изискванията за финал на евротурнирите, които са за 50 хил. човека.

Георги Титюков бе категоричен, че със строежа на национален стадион под тепететата ще се прекрати изкуственото струпване на институции и обекти с обществена значимост в София.

В писмото си до Бойко Борисов Титюков допълва, че край стадион „Пловдив” има изградена удобна инфраструктура – паркинги, тренировъчни игрища, дублиращ стадион, тенис кортове, гребна база. Изтъква се и близостта на Летище Пловдив, от което вчера се възползва премиерът заради мъглата в столицата, както и фактът, че климатът в града е доста по-благоприятен за спортни събития на открито, отколкото в София.

Не на последно място е и това, че Пловдив е един от най - футболните градове в страната. „Вижте колко хиляди се събират на мачовете на Ботев (Пд) във „В” група, колко хиляди ходят и на мачове на Локомотив (Пд) и ги сравнете с тези в столицата, за да разберете какво имам в предвид”, каза в заключение Георги Титюков.