Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов и Христо Стоичков представиха кампанията „Не на глада”, която се провежда съвместно с FAO – Организацията за храни и земеделие на ООН.

Камата е лицето на инициатива у нас, като на специална пресконференция бе обявено какъв е плана за събиране на средства от страна на България. Михов заяви, че кампанията стартира на 22 март и всички професионални футболни отбори ще излязат с фланелки „Не на глада”.

Освен Стоичков посланици на благотворителното начинание са Раул, Паоло Роси, играчи от Португалия, Австрия и Германия.

Валентин Михов съобщи и доста покъртителни факти. „Всеки ден над 25000 човека умират, а на година от глад загиват 9 милиона деца”, каза босът на ПФЛ.

„Ако всеки играч на клуб се бръкне с 20 лева, сигурен съм, че могат да се съберат 20-30 хиляди евро. За събирането на средствата сме предвидили две-три благотворителни събития.”

„Говорил съм със Сираков да направим един сборен отбор на България и да гостуваме на Румъния на 6 или 7 юни, а събраните средства да идат за инициативата.”

„Има вече няколко големи фирми, които се отзоваха, но целта е не само парите, а да организираме събития или мероприятия като детски турнири, за да има още по-голямо удоволствие”, каза още Михов.