Стартът на петото поредно издание на селекция за млади футболни таланти на „Жилет футболна академия” с посланици Христо Стоичков и Димитър Бербатов, бе даден днес.

Селекцията тази година ще се проведе в четири български града: Бургас на 4 юли, Шумен на 11 юли, Плевен на 18 юли и София на 25 юли. Финалът ще е в София, където от селектирани 26 деца от различните градове, ще бъдат израни 5, които ще отидат в Барселона за една година.

Христо Стоичков е лице на кампанията още от първото й издание в България, а тази година Димитър Бербатов, като футболист, основал фондация за подпомагане на млади таланти в различни области, изрази своята подкрепа към проекта.

На официалното откриване на кампанията присъства Божидар Краев, който е финалист във футболната селекция през 2008 година. За една година в Барселона момчето е отбелязало 70 гола за две възрастови групи, на базата на които той вече е приет в школата на каталунците и ще бъде футболист на Барселона.

Звездата на Манчестър Юнайтед закъсня с 10 минути като любезно се извини, оправдавайки се с ужасния трафик в София.

„Такива инициативи ме зареждат и аз винаги съм готов да помагам. Пожелавам на Боби много здраве, да слуша батко си Ицо (Стоичков – бел.авт.), както и своите родители, и дай боже, един ден той да е постигнал толкова, колкото своя треньор (Христо Стоичков). Надявам се с хора като мен и Христо Стоичков зад гърба му той да постигне много”, сподели Димитър Бербатов.

„Аз не обичам бързите неща, но обмислям някой ден и аз като Стоичков да селектирам млади таланти за Юнайтед. Някой ден може би ще стана треньор, тъй като когато ходя да гледам дечица, които подритват топката в някое училище, треньорското избива в мен и аз си избирам някой, който наистина ми допада и наблюдавам неговите качества. Пожелавам на всички деца и хора в България не само да играят футбол, но и да спортуват, защото спортът зарежда много и е начин на живот”, добави нападателят на Юнайтед.