Стипендия в размер на 20 хиляди английски лири ще бъде връчена от английското училище за средно образование Brooke House College на един от футболните ни таланти.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. През 2008г младият играч от Габрово Маргарит Георгиев спечели първата 100% стипендия на училището и вече тренира и учи в Англия.

През 2009 година повече от 20 деца от Варна, Бургас, Благоевград, София и много други градове се явиха и се състезаваха за стипендия. В продължение на 3 дни от 8 до 10 юни футболистите показаха на какво са способни на стадиона на НСА.

Младите таланти на България играят в едни от големите младежки отбори ЦСКА, Левски, Черноморец, Пирин и др. Всички участници в конкурса показаха невероятна техника и отношение към играта. Освен футболните си способности, децата имат и отлични академични резултати.

Инициативата на Brooke House College е подкрепена от професионалистите в сферата на образованието от Консултантска къща Дарби, както и от професионалистите в сферата на футбола от Професионалната футболна лига.

Награждаването ще се състои на 12.06.2006г(петък), а призът ще бъде връчен лично от директора на Brooke House College, Mr. Giles Williams и от двамата треньори на Футболната академия.