На официална церемония вчера председателят на Български олимпийски комитет г-жа Стефка Костадинова, легендарният футболен треньор Димитър Пенев и любимецът на футболните фенове Мартин Петров дадоха официалното начало на регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа за София и областта.

Откриването се проведе в късния четвъртък следобед на столичния стадион „Академик” (4-ти км) пред погледите на стотици ентусиазирани участници и фенове. Домакин на събитието бе Ясен Любенов, директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД. „Много се гордеем с факта, че турнирът не спира да се разраства всяка година. В квалификационния кръг за София и региона взеха участие близо 400 отбора, а 64-те най-добри сред тях ще се изправят един срещу друг по време на столичния полуфинал, за да излъчат поредните двама претенденти за Маракана“, с тези думи Любенов обяви старта на събитието.

„За мен е голямо удоволствие винаги да награждавам отборите, на които съм стискала палци. Както казваме ние спортистите – нека най-добрите победят“, коментира Стефка Костадинова. Освен приятел и патрон на турнира, председателят на БОК е и лице на новата социална кауза на Kamenitza Фен Купа „Дари гол”, която ще даде шанс на всеки голмайстор през този сезон да даде своя принос за развитието на българския футбол. В рамките на кампанията тази година, всеки гол реализиран по време на турнира да бъде отчетен като дарение от 1 лев от страна на организаторите. Събраните средства ще бъдат инвестирани в облагородяване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони на Фен Купа 2014. Общият събран капитал до момента е 3 728 лв. и към него предстои да се добавят попаденията от още 8 полуфинала, 7 квалификации и Националните Финали.

Веднага след откриването, на терените на Фен Купа се разигра и едно от най-интересните дербита за деня – демонстративен мач между „Отбора на Сърцето”, съставен от известни представители на българския шоубизнес и сборен тим журналисти. Двата отбора успяха да си разменят по 2 попадения в редовното време и се наложи спорът да бъде решен чрез дузпи. Журналистите бяха по-хладнокръвни и в крайна сметка отбелязаха победа с 5:4. Най-активният представител на „Отбора на Сърцето“ бе изпълнителят Тото от рап дуото „СкандаУ“, който отбеляза и двете попадения за своя отбор.

Каменица

По традиция, голяма част от отборите на Kamenitza Фен Купа са горди носители на изключително забавни и колоритни имена. Този сезон също не е изключение, а пример за това на софийските полуфинали са тимовете „Тяло, пречиш ми”, „НЕМОЖАЧИТЕ”, „Мраволъв”, „Великите Патета”, „Часът на Татко“, „Торбаланите”, „Гуцомецаните”, „Готинягите”, „Млад Меринджей”, „Режим Неприличен” и много други. „Часът на Татко“ дадоха една от най-сериозните заявки за спечелване на квотата за Националните финали. Те спечелиха първите си мачове от груповата фаза с убедителен, безапелационен резултат 3:0, 2:0.

Каменица

Софийската фиеста на Kamenitza Фен Купа бе придружена с много игри и награди от корпоративните партньори на турнира adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Вчера се проведе квалификационната фаза на любимата на всички фенове игра „Точен шут” и 10-ма точни „стрелци” се класираха за финала в събота, когато най-точният сред тях ще може да спечели 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Голямата награда в „Предизвикателството“ на спортния бранд бе официалната топка на Шампионска лига – adidas Final Lisbon, с която ще се играе на предстоящия тази събота финал на европейския клубен турнир. Топката бе връчена на победителя Краси Тодоров лично от Мартин Петров. Екипът на Ford Moto-Pfohe изпробва умението на феновете да жонглират. Най-ловките сред тях ще спечелят спа-уикенд за двама в Банско. Тези и още много други награди очакват всички посетители и участници по терените на Kamenitza Фен Купа 2014.

Бразилската футболна фиеста продължава в петък и събота на терените на стадион „Академик“ (4-ти км). Кои са новите регионални шампиони на София ще разберем утре по време на специалната церемония по награждаването веднага след финалния мач от 18:30. Подробности и актуална информация за тазгодишното издание на турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitza.bg/FanCup.