Днес на терена с изкуствена настилка на стадион „Берое" в Стара Загора започна надпреварата за регионален шампион в Каменица ФЕНкупа’11. В края на април 144 отбори играха за класиране в полуфиналната фаза. От тях 64 тима от региона на Стара Загора (48 отбори) и Сливен (16 отбори) ще се борят за купата на града. Победителят в града на липите и неговият подгласник ще мерят сили с останалите регионални първенци на Големия финал през септември.

Наградата за националния шампион на Каменица ФЕНкупа 2011 са билети по сосбствен избор за мач на отбор от Европа. Както винаги, "Каменица АД“ покрива всички разходи по незабравимото пътуване.

Водещи на  Каменица ФЕНкупа’11 в Стара Загора са Томислав Русев и Михаил Дюзев от Дарик радио.

И тази година, наред с най-добрите аматьорски отбори, Каменица ФЕНкупа събра спортните легенди на Стара Загора, които дадоха старт на деветото издание на първия турнир по футбол за непрофесионалисти в България. Кметът на града проф. Светлин Танчев, футболната легенда на „Берое" Петко Петков, треньорът по борба класически стил Петър Манев и Веселка Тенева – национален шампион на България по борба свободен стил пожелаха успех на участниците и поздравиха организаторите за добрите спортни традиции, които подържат в един от най-футболните градове у нас.

След официалната част, съдийският сигнал даде старт на един необичаен, но изключително атрактивен демонстративен мач между отбора на футболните ветерани на „Берое“*, селектирани специално за събитието от Петко Петков, срещу женския футболен клуб „Берое“. В първото полувреме дамите поведоха резултата с 1:0, но във втората част на срещата допуснаха грешка с автогол в своята врата. В редовното време мачът завърши с равенство 1:1. Ветераните се оказаха по-силни в наказателните удари и победиха с 3:1.

Този уикенд специалният пратеник на Димитър Пенев и ненадминат голмайстор на „Берое“ - Петко Петков търси най-добрите аматьори в региона. Талантливите футболисти, които той избере ще станат част от „Звездния тим“ на Каменица. Ръководен от Пената, този аматьорски отбор, ще има уникалния шанс да играе срещу Златните момчета на България от САЩ ’94 в началото на юли.

Утре (22 май, неделя) феновете на Каменица ФЕНкупа ще имат възможността да атакуват вратата на Веселин Рашков, бивш страж на „Локомотив Пловдив", „"Арда" (Кърджали) и „Родопа" (Смолян), в играта „Играй с вратаря“ . Заралии ще се състезават и в играта „Точен шут“, за да опитат да спечелят една от най-щедрите награди в турнира - 365 литра Каменица.

Шампионът на Стара Загора ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (22 май, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕНкупа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и ще отличат най-талантливите в категориите „Най-добър вратар", „Най-атрактивен играч" и „Най-спортсменски отбор".

Всички участници в турнира ще открият снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook.

Всички отбори на полуфиналните срещи на турнира ще играят с екипи на престижната марка Пума. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира.

За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на първия аматьорски турнир у нас и афишира Каменица ФЕНкупа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.