Всеки отбор, желаещ да участва в най-мащабния турнир по мини футбол и да се бори за първата "Купа България по мини футбол" има възможността да се регистрира на специално създадена платформа до 20 март 2020

Победителите ще спечелят уникалната възможност да пътуват с националния отбор на България по футбол за гостуващ мач, а за подгласниците също са предвидени награди. Финалният двубой от турнира ще се излъчи пряко по телевизия В1В, а вички останали мачове ще се предават на живо във facebook и YouTube.

Купа България по мини футбол е съвместен проект на Българския футболен съюз и Българска Асоциация Мини Футбол, резултат от няколкогодишното партньорство между двете организации в сферата на аматьорския футбол. 

Мероприятието ще се проведе в две фази: елиминационна фаза на регионално ниво, мачовете от която ще приключат до 30. 07. 2020 г. и финален турнир, в който осемте победителя от 4-те зони се разпределят в две групи по 4 отбора. 
Финалите са насрочени за 18-21 септември 2020 г. (събота и неделя) в град Казанлък. Отбори от една и съща зона не могат да бъдат заедно в група. След груповата фаза победителите и подгласниците играят полуфинал, финал и мач за 3/4 място. 

Елиминационната фаза (регионално ниво) ще се проведе в 4 зони, определени на база на зоналното разпределение на БФС. Мачовете на отборите се определят чрез жребий. Играе се на директна елиминация в два мача – домакин и гост. Футболните срещи ще се провеждат в делнични дни. В турнира могат да участват всички отбори с група от 10 състезатели и след заплащане на еднократна такса за участие.

Идеята на турнира е да бъде ежегоден и цели популяризирането на масовия футбол в свободното време. Формата на състезанието дава възможноста за участие на всеки желаещ отбор, без значение в кое населено място се намира.