Детски футболен турнир  ще се проведе в Благоевград  в чест на вековния юбилей на най-обичания клуб в страната – Левски. Турнирът е организиран от ПФК- Левски и Клубът на привържениците в Благоевград  със съдействието на Общината.

Спортният празник е част от кампанията на Националния клуб  на привържениците на Левски – „Присъедини се и ти”, която има за цел да популяризира „синята идея” сред широк кръг от хора и най-вече сред подрастващите.

В турнира, който ще се проведе на 16-ти февруари в спортната зала „Скаптопара” от 9.30 часа, сили ще премерят цели осем детски отбора, които са формирани от училищата в Благоевград.

Организаторите съобщават, че предстои серия от подобни турнири в разлчни градове.  Изборът инициативата да стартира точно от Благоевград съвсем не е случаен. На първо място градът е доказан производител на футболни таланти, не малка част от които са обличали екипа на Левски, а на второ – в Благоевград има сериозна стуктура от привърженици.

Националният клуб на привържениците на Левски призовава всички левскари от региона да посетят събитието. Освен със запалянковците от Благовград очакваме и тези от  Сандански, Петрич, Банско, Баня, Радомир, Перник, Кюстендил...

Следващото подобно събитие ще се проведе в Сандански на 2-ри март от 9.30 часа. Мястото ще бъде уточнено допълнително.