Гласуването за „Футболист на годината” вече стартира. За първи път и феновете ще могат да дадат своя глас за определянето на най-добрия български футболист за 2011 г. Това става на сайта www. futbolist1.bg. За по-малко от 24 часа са се регистрирали над 300 участници.

След първите 24 часа на сайта убедително в запалянковския вот води Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) с близо 50 процента от гласовете. Следват Стилиян Петров (Астън Вила), Николай Михайлов (Твенте), Станислав Генчев (Лудогорец), Александър Бранеков (Видима-Раковски) и други.

Любителите на футбола ще могат да гласуват за един играч до 4 декември. От получените резултати ще бъдат извадени първите 20 имена, които ще се явяват номинации за журналистите за 51-та анкета „Футболист на годината”. Единственото условие, което поставят организаторите при гласуването на феновете, е играчът, за който се гласува, да има българско гражданство.

От 5-ти до 15 декември стартира гласуването от страна на спортните журналисти. Тази година да осъществят избора си ще бъдат поканени 200 журналисти от 74 спортни редакции. В миналата, юбилейна 50-та анкета за „Футболист на годината” са гласували 165 журналисти от 190 поканени.

Тази година отново ще се гласува за трима футболисти, плюс вече традиционните най-добър вратар, защитник, халф, нападател и най-прогресиращ футболист. Церемонията по награждаването е предвидена за 22 декември.