В КК Албена днес стартира първият Открит Балкански турнир по футбол за футболни рефери. Състезанието ще се проведе на стадион “Албена 1”. Патрон на турнира е президентът на БФС Борислав Михайлов.

Нашата страна ще участва с два отбора - първи тим/представителен/ и втори - съставен от футболни рефери от Варна, Бургас и други черноморски градове. Участват още Кипър и Румъния.

Идеята на организаторите - Асоциация на футболните рефери у нас, БФС и КК Албена е следващата година турнирът да бъде значително по-силен и с участие на доста повече държави.

Ще има три индивидуални награди - Най-добър вратар, Най-добър защитник и Голмайсотр. Отделно ще бъде връчена купа “Феърплей”. Турнирът ще бъде открит от Стефан Орманджиев в 17,15 часа.

Вече стана ясен и жребият. Ето какво отреди той:

6 юни:

15,30 часа: България 2-Румъния

17,30 часа: България 1- Кипър

7 юни:

15,30 часа: Румъния-Кипър

17,30 часа: България 1- България 2

8 юни:

15,30 часа:България 1-Румъния

17,30 часа Кипър-България 2

По регламент се играят 2 полувремена по 40 минути с 15 минути почивка. Крайното класиране се оформя на база 4 критерия: точки, директни двубои, голова разлика, брой картони.

Официалното закриване на турнира е в неделя от 22.30 ч. в летния клуб “Час пик” във Варна. Там ще бъдат раздадени и наградите.