Днес стартира 14-тото издание на традиционния детски футболен турнир за Купа „София". В него участие ще вземат 78 отбора от 6 възрастови групи - от деца, родени през 2010 г. до род. 2015 г. За пореден път Битката за София се провежда под егидата и безпрецедентната подкрепа на Български футболен съюз и лично на президента Борислав Михайлов. Футболната централа осигурява съдии, делегати и награден фонд за турнира, както и предоставя терените на Национална футболна база "Бояна" за провеждане на мачове от надпреварата.
 
Със съдействието и подкрепата на министъра на младежта и спорта - госпожа Весела Лечева, малките футболни надежди на България ще стъпят и на националния стадион "Васил Левски", където ще се изиграят 38 мача от възрастовите категории 2012 и 2014 година. 
 
 НФБ „Бояна“ пък ще е домакин на двубоите от двата потока при най-големите (набор 2010 г.) и най-малките (набор 2015 г.).
 
За второ поредно издание партньор на надпреварата е и испанската La Liga, чието доверие потвърджава отличното ниво на организация и конкурентност на Купа „София", изградено през годините в партньорство с БФС, ММС и Столична Община. 
 
От днес до неделя (25-28 август) двубоите ще се играят на 6 футболни бази - Национална футболна база "Бояна", Национален стадион „Васил Левски“, комплекс "ДИТ", комплекс Winbet Арена (Суходол), Winbet Sports and Еvent Center (Военна академия) и комплекс "Витоша 13" - Слатина.
 
Турнирът е едно от най-вълнуващите събития в календара на детско-юношеския ни футбол и по още причини – съчетава четири различни формата на футболната игра при подрастващите - Футбол 11, Футбол 9, Футбол 7 и Футбол 5. Тази година организаторите поканиха за участие и отбора на ФК Танг Ра, създаден преди 9 години с благородната цел да подпомогне социално младежи от институции, ромски махали, бежански лагери и такива в неравностойно положение. Отборът е съставен само от малчугани от столичния квартал "Факултета", родени през 2015 и 2016 година, които ще направят своя дебют на футболната сцена на Купа „София". 
 
 Турнирът ще премине под мотото "Футболът е за всички", а съвместната мисия на организаторите и БФС е любимата игра да стане още по-достъпна за всички!