Станислав WickyBG Чакъров за футбола на зеления терен и пред компютърния екран

Станислав WickyBG Чакъров

Станислав WickyBG Чакъров

Станислав Чакъров, познат като WickyBG, е един от най-добрите български играчи на FIFA, успял да влезе в Топ 5 на света. Той е професионален играч и европейски шампион по FIFA, с амбиция да оглави листите и в световен мащаб. В свободното си време Станислав „преподава“ уроци в своя YouTube канал и така помага на последователи от цял свят да усъвършенстват своите умения на видеоиграта.

Освен, че се състезава в престижни турнири по виртуален футбол, той е и част от тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola”, където предизвиква присъстващите на оспорвани турнири с джойстик в ръка.

Влечението ти към FIFA следствие ли е от това, че като дете си обичал да играеш футбол?

Разбира се! Точно това е причината да започна да играя FIFA. Не само, че обичах да играя като малък, но и тренирах футбол около 7 години. След това трябваше да спра, поради контузия - в този момент се прехвърлих на виртуалния терен.

Какво всъщност представлява FIFA?

FIFA е най-известният и игран футболен симулатор в света. Като цяло и най-играната и популярна спортна видеоигра на всяка една платформа – компютър, конзола и т.н.

От колко време се състезаваш в турнирите на FIFA?

Професионално се занимавам с това от 2009 година.

Кога виртуалният футбол се превърна в професия за теб?

В момента, в който станах шампион на България за първи път, а после и европейски шампион + 5/6 място в света разбрах, че имам талант и трябва да се занимавам сериозно с това.

Какво е нужно, за да достигнеш нивото на най-добрите в света?

Както и в реалния футбол – много тренировки и отдаденост. Много хора се отказват след няколко месеца, което е доста погрешно. Няма как да станеш професионален играч за няколко дни/седмици/месеци. Разбира се – нужен е и талант.

Тази пролет даваш наставления на участниците в турнир по виртуален футбол. Разкажи ни повече за него.

Да. Tази година футболното първенство „Купата на Coca-Cola” 2017 включва и турнир по FIFA’17. Има квалификации в доста градове в България, а най-добрите се класират за финалите в Русе, където шампионът на България, освен тази титла ще получи и уникалния шанс да замине за Германия заедно с един негов гост по избор за най-голямото гейминг събитие – Gamescom. На всяко едно събитие получавам доста въпроси относно това как съм станал професионален играч, какво е нужно за тази цел и т.н. Много е готино!

Как се справят участниците досега?

Доста добре, нивото в България не е лошо и има доста талантливи играчи.

Какъв съвет би дал на участниците в турнира, които искат да тръгнат по твоите стъпки?

Никога да не се отказват! Това със сигурност е най-важното. Колкото и трудно да изглежда, ако си достатъчно мотивиран, успехът е неизбежен. Когато допускат загуби, това не трябва да ги кара да се отказват, а напротив – да ги мотивира дори повече да играят и едно от най-важните неща – да се опитват след всеки мач да разберат какви грешки са допуснали и да се постараят да ги намалят до минимум в следващия.

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Кока Кола

Други