Международният съдия Станислав Тодоров бе категоричен, че правилата във футбола са за всички. В този ред на мисли, реферът сподели, че би вдигнал червен картон дори на Лионел Меси, ако нападателят заслужава това наказание. Станислав Тодоров бе гост на „Тази неделя“ по бТВ, за да разкаже повече за наряда, който получи за мач от Шампионската лига. Той ще ръководи мач от груповата фаза, който ще се играе на 4 или 5 декември.

Миналата есен 36-годишният арбитър свири два мача от групите на Лига Европа, тази също получи два наряда в същия турнир от груповата фаза.

„До преди 2-3 години си водих статистика за картоните, които показвам. Но през последните спрях. Ако си заслужава, ще дам червен картон и на Лионел Меси. Правилата са за всички“, категоричен бе Станислав Тодоров.

„Не се притеснявам или да се страхувам от назначението. Дълго време съм правил това, няма от какво да се притеснявам. Съдиите имаме нормативи, които покриваме всеки месец. За хора, които са подготвени, не е проблем нормативът. Всеки ден тренирам. Всички международни съдии имат програми, и всеки ден знаем какво да правим“, уточни реферът.

„Пределната възраст на един съдия е 45 години, след това може един съдия да стане наблюдател или да обучава младите съдии.“

Извън съдийството се занимавам с дървен материал. Имам борса. Всички колеги в България си имат допълнителна работа. У нас съдийството не е професионално, може би след години ще стане. Бивш футболист съм. На 20 години получих тежка контузия, операцията на коляното ми не беше успешна и трябваше да се откажа. Играех като полузащитник в Шумен. Но мен ако питате, бях добър (смее се)“, допълни Станислав Тодоров.

Съдията неминуемо бе попитан и за неприятните сцени по терените, когато реферите стават жертва на разгневени фенове, особено по-ниските дивизии: „Не са ме били, но да ме побутват, да ме дърпат – да. Няма съдия, който да не е минал през този етап.“