Първият турнир от веригата на „Ариана” - аматьори срещат професионалисти ще се проведе в Благоевград на 17 и 18 април.

В официалната пресконференция биреният концерн представи Станимир Стоилов като официално лице на инициативата. Мъри дойде в Благоевград и остана много доволен от новата инициатива, защото според него през последните години българският футбол сериозно е обърнал гръб на аматьорите и базите и затова са толкова много проблемите в родния футбол.

Националният селекционер ще води отбора от аматьори, който ще стигне до финала срещу бъдещия български футболен шампион.

Освен Станимир Стоилов на пресконференцията бе и секретарят на аматьорската футболна лига Валентин Чакъров, като представител на БФС.

Организаторите съобщиха и подробностите около правилника. Отборите ще бъдат съставени от 5+1 състезатели, като ще има минимална такса за участие пет лева на състезател. Тимовете ще могат да картотекират минимум 6 и максимум 12 играчи.

В Благоевград турнирът ще се проведе на терените на хотелски комплекс Езерец, като ще има професионални съдии и делегати на всичките срещи. В Благоевград бяха презентирани новите екипи за участниците в турнира. Те са в жълто, черно и бяло.