Министерството на спорта ще отдели пари за осветление на Стадиона на мира в Перник, когато местният Миньор влезе в елитния футбол на България. Това заяви в отговор на журналистически въпрос министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му може да се търси частичен вариант за ремонт на лекоатлетическата писта, като се обновят няколко коридора.

Министърът официално обновената волейболна зала към спортния комплекс "Дружба" в Перник. Много е трудно в днешно време да се намерят зали с голяма височина, което e изискването за подготовка на волейболисти и гимнастички, каза Кралев. Той припомни, че миналата година ръководеното от него ведомство е инвестирало близо 200 000 лв. в закрита зала за футбол в Перник, сега още почти 100 000 лв. в тренировъчна зала за волейбол. Надявам се следващата година да отделим още средства за други инфраструктурни проекти в Перник, които ще създадат възможност за тренировки на децата, сподели още министърът.

Според световния и европейски шампион /2012 г./ Иво Ангелов залата ще роди много шампиони. Децата трябва да бъдат на стадионите,а не на улицата, подчерта борецът. Символично първа в обновената зала влезе "златното момиче" Християна Тодорова - носител на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро. Красен Кралев изрази надежда, че това ще бъде поличба за печелене на много медали от спортистите, които ще тренират тук.

Съоръжението беше реновирано с отпуснатите от спортното министерство 93 042 лв с ДДС. Залата тя ще бъде използвана за подготовка от ВК Миньор Перник, над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика Виктория и кикбоксьорите от клуб "Боец"./БТА