Грандовете от Хърватска Динамо Загреб и Сърбия Цървена звезда са новите носители на "Купите на Община Благоевград" в IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година, който се провежда в града. Изключително оспорвани мачове, сълзи и спортсментство ознаменуваха превърналия се в традиционен турнир.

Победителите бяха обявени и наградени  лично от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на грандиозна церемония на стадион "Христо Ботев", която завърши като за истински победители - с красива заря и химна на шампионите, в изпълнение на Queen – "We Are The Champions".

"Искам да честитя и да поздравя победителите - отборите на Динамо Загреб и Цървена звезда. Да поздравя и да благодаря на всички вас - треньори, родители, фенове и най-вече на футболистите, за прекрасното настроение, което създадохте през последните дни, за футболния спектакъл, който ни предоставихте и за спортсменството. Въпреки емоциите, въпреки оспорваните двубои, феърплеят надделяваше. Използвам случая да ви поканя всички следващата година пак да бъдете с нас", каза кметът д-р Камбитов.

Той връчи и специален плакет , в знак на признателност и благодарност за приноса към спорта в Благоевград, на председателя на Зоналния съвет към БФС – София – Валентин Чакъров и отправи своите благодарности към председателя на БФС Борислав Михайлов.

На  събитието присъстваха   заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, директорът на Общинска банка в Благоевград Захари Хаджийски, управителят на ОФК „Пирин“ Венков Попов, които също  връчиха медали и купи на победителите. Тържествената церемония по награждаване започна веднага, след последните футболни срещи, които определиха и победителите.

Последните минути до награждаването преминаха драматично. Срещата между Динамо Загреб и Цървена звезда при набор 2003 премина оспорвано, като до края на последния съдийски сигнал и двата отбора запазиха равенството, което доведе до отбелязване на дузпи. Именно те изведоха сръбския гранд като победител на финала, белязан с радостни емоции и сълзи. При родените през 2004 Динамо Загреб и Войводина, срещата също пренина драматично и с много игра, която донесе победа на хърватските таланти.

Грандиозното събитие донесе и индивидуални награди на най- активните футболисти по време на мачовете. За родени през 2004 година, играчът на Динамо Загреб Ален Диздаревич грабна приза за „Най-добър нападател“. Стражът на Вардар Стефан Тасев бе награден за „Най-добър вратар“. Наградата за “Най-добър защитник“ отиде при Живко Богарин от Войводина. За “Най-техничен“ състезател по време на едноседмичния турнир, бе избран капитанът на Славия Георги Шопов.

При родените през 2003 година „Най-добър“ вратар се оказа Иван Андонов от Левски. Призът за „Най-техничен състезател“  замина за Загреб в ръцете на Иван Сарафов от Динамо. „Най-добър защитник“ бе определен Вукашин Кръстич от Войводина. Топ реализатор в тази възраст бе Богдан Петрович от Цървена звезда.