България стана единствената държава, която взе участие на европейското първенство по стрийт футбол в германския град Прора и спечели медали и при мъжете, и при жените. Мъжкият състав на страната ни завърши втори в турнира, след като загуби със златен гол финала срещу Испания. Крайният резултат в мача е 1:2, а победното попадение беше отбелязано от съперника след отсъдена спорна дузпа.

Мъжкият тим на България завърши първи груповата фаза на шампионата, след като изигра 13 срещи срещу всички останали участници в състезанието. От тях националите спечелиха 10, записаха едно равенство и две загуби. В четвъртфинала българите надиграха тима на Унгария, а в полуфинала този на Словакия. Тази година в мъжкият отбор отново попаднаха трима бивши състезатели на футзалния клуб „Танг Ра” – Асен Станков, Славчо Здравков и Димитър Митев. Четвъртият играч е Владислав Радославов.

Женският национален тим на България завърши на трето място в европейския шампионат, след като в мача за бронзовите медали надигра състава на домакините от Германия с 1:0. В полуфинала българките загубиха от бъдещия шампион Косово, който категорично превъзхождаше всички останали отбори в турнира. На второ място в надпреварата завърши отборът на Словакия. В българския състав има три бивши футболистки на „Академик” (София) – Кристина Александрова, Мартина Костелянчик и Албена Тончева. Четвъртата състезателка е капитанката на националния тим по стрийт футбол от 2015 година Михаела Първанова.

Отборите бяха подготвени от бившите национални селекционери на „Отбор на надеждата” Методи Здравков и Младен Христов.