Един от спонсорите на Локомотив Пловдив реши да прекрати взаимоотношенията си с клуба, в следствие на скандали, разразили се в Детско-юношеската школа на клуба.

Козметичната компания, която през последните години помагаше на Локо Пд, обяви решението си с изявление до медиите.

Вътрешни скандали в ДЮШ, породени от уволнението на треньор на подрастващи, намесиха името на фирмата, и доведоха до прекратените отношения.

"Ръководството на РЕФАН България с огромно разочарование констатира, че името на компанията за пореден път търпи негативи във връзка с помощта, която оказваме на футболен клуб Локомотив Пловдив. В няколко електронни издания бе разпространена декларация, в която косвено името на компанията е намесено в интриги, които не отговарят на нивото на фирмата, доказала пред цяла България своята социална насоченост и ангажираност.

След като се убедихме, че във въпросната декларация, входирана в клуба, името на компанията е посочено недвузначно, ние взехме решение, да прекратим взаимоотношенията си с ФК Локомотив Пловдив след края на настоящия сезон! Считаме, че сме преизпълнили ангажиментите, които сме поели към футболния клуб през годните при управлението на различни ръководства и собственици.

Пожелаваме успех и късмет на децата от школата, техните родители, както и на ръководството на клуба!," се казва в писмото до медиите.