Българският шампион по плажен футбол Спартак Варна стартира участието си в Шампионската лига с минимална загуба от полския Грембах. Шампионът на България отстъпи с 2:3 на първенеца на Полша.

Варненци поведоха в самото начало на срещата с попадение на Калоян Цветков, съобщи за Дарик и Гонг треньорът Симеон Христов.

Един от най-класните отбори в Европа успя да изравни и даже да поведе, след две изключителни изпълнения на техни играчи. През вторите 12 минути Спартак на свой ред изравни, като точен бе Калоян Димитров - Шукера, който завърши хубава триходова атака започната от капитана Георги Минков и преминала през Георги Бомбов.

Българите изиграха силна последна третина, когато на три пъти чрез Павел Адамов, Калоян Цветков и Калоян Димитров, пропуснаха чисти положения за трети гол.

Грембах измъкна победата с попадение на една от двете им големи звезди - Богуслав Сагановски, който реализира с красива задна ножица. Трябва да се отбележи, че голмайсторът на Европа Деян Станкович, бе напълно обезвреден и не успя да реализира, като вратаря на Спартак Добромир Господинов спаси и негова дузпа.
Утре Спартак излиза от 13:30 срещу Милан, който днес победи Марсилия с 5:3.