Носителят на титлата на България МФК Спартак Варна постигна първа победа в Шампионската лига по плажен футбол, която се провежда в Назаре, Португалия. Тимът от морската ни столица победи румънския първенец Уест Дева с 8:4 във втория си двубой от предварителната група D.

Срещата не започна добре за варненци, които в началните минути допуснаха попадение за 0:1, но бързо се окопитиха и след хубава комбинация, тръгнала от вратаря Роман Васенев и преминала през Иван Мартинов, Филип Филипов реализира изравнително попадение.

При този резултат завърши първата третина от двубоя. През втората част румънците отново поведоха, но много бързо след това нов гол на Филип Филипов и попадение на Мартин Великов дадоха аванс на варненци - 3:2.

Страхотна задна ножица на Павел Адамов направи преднината на Спартак от два гола, а до края на частта отборите си размениха по още едно попадение като за българския шампион точен бе капитанът Калоян Цветков.

В началото на последните 12 минути от двубоя Филип Филипов оформи своя хеттрик, правейки резултата 6:3, след като "счупи кръста" на противников състезател. Румънците върнаха едно попадение, но с два гола на Иван Мартинов варненци стигнаха до убедителен успех с 4 гола разлика - 8:4.

"Доволен съм от отбора и от постигнатата победа. Момчетата показаха хубави неща и заслужено победиха. Радвам се, че се вложиха за пореден път максимално в срещата и това даде резултат. Блестящо в целия мач се справиха и двамата вратари Роман Васенев и Добромир Господинов", каза след двубоя старши треньоръ т Симеон Христов.

След успеха спартаковци се нуждаят утре от задължителна победа над украинския шампион Грифин, с който имат равен брой точки - по 3. И двата тима бяха победени с по един гол разлика от турския шампион Сеферихисар, който към този момент е лидер в класирането с пълен актив от 6 точки.

Решаващата среща между варненци и тима от бившата СССР е утре от 16,15 ч. българско време. За осминафиналите в Назаре се класират първенците от деветте групи и най-добрите седем втори отбора.