Този уикенд в Кранево се проведе първият кръг от Държавното първенство по плажен футбол. Участие взимат 10 отбора, които са разпределени в две групи, като се играе всеки срещу всеки. 

През изминалите три дни в битката за първото място спориха отборите на МФК „Спартак“ (Варна), „Искър 98“ (София), ФК „Русе“,ФК „Вяра, Надежда и Любов“ (Варна), ФК „Бъзън“ (с.Бъзън).

След изиграването на общо 10 среши едноличен лидер е тимът на Спартак Варна, който събра максимален брой точки 12. На второ и трето място са Искър 98 и Бъзън с по 6 точки. Последните две места си разделят отново два отбора с еднакъв актив от точки по 3. Това са Вяра, Надежда и Любов и ФК Русе.

Зрителите на терена в курортното градче Кранево, станаха свидетели на доста атрактивни изпълнения. Като запазена марка за играчите от плажния футбол можем да отбележим задните ножици. Именно по този начин имаше отбелязани няколко попадения.

Следващата седмица отново в Кранево ще се проведе вторият кръг, като там участие ще вземат другите пет отбора, които почиваха тази седмица. Това са: „Одесос“ (Варна), „СА-МВР“ (София), „Тича“ (Долни чифлик), ФК „Стар-Цар Самуил“ и ФК „Свети Никола“ (Бургас).

След изиграването на втория кръг в Кранево, именно там националният отбор по плажен футбол е избрал за провеждането на две контолни срещи с тима на Румъния. Те ще се изиграят на 1-ви и 2-ри юли. 

Ответното гостуване на Румъния ще е на 4-ти и 5-ти август в гр. Констанца. Това ще бъдат двете най-важни контроли преди заминаването за Унгария. След това предстои участие на ЕВРО лига, дивизия 2 в унгарския град Шиофок. Срещите в нашата група ще се проведат от 10-ти до 14-ти август, а съперниците на България са: Азербайджан, Унгария и Дания. 

Генерален спонсор на националния отбор по плажен футбол е Корпорация „Развитие“ КДА. 

Освен финансово, отборът ще бъде обезпечен и материално, с цялата необходима екипировка, която е предоставена от ексклузивния партньор на БФС – „Joma”.  
Футболистите ще играят с екипи „Jома“. Всеки играч ще получи освен два броя мачови екипи, също така и екипи за свободно време, анцузи, сакове, маратонки, кърпи и джапанки.