След привличането на Генко Славов в Спартак 1918 треньорският щаб на варненския тим се отказа от услугите на вратаря Николай Радомиров. Игралият в Добруджа, Калиакра и Черноморец Бч страж започна подготовка с тима от понеделник, но акостирането на Славов в Спартак осуети неговото оставане.

Късно снощи във Варна пристигнаха нови двама футболисти, които направиха първи занимания със Спартак 1918 днес. Те са десният външен халф Григор Георгиев и 22-годишният нападател от „Сливнишки герой” Юлиян Куртелов. И на двамата ще бъдат предложени договори. Георгиев е на 24 години. Роден e в Казанлък, юноша на Берое“, играл e за Миньор Раднево, Любимец и Лудогорец Разград. Куртелов е от школата на ЦСКА, състезател на ПФК Етрополе, а през последния полусезон е играл като преотстъпен в тима на Сливнишки герой.

Междувременно стана ясно, че двама от състезателите на Спартак, Георги Глушков и Кристиян Щерев, са на проби в кипърски тим. В края на седмицата Спартак 1918 се качва на двуседмичен лагер в хотел в курортния комплекс „Златни пясъци”.