Отборът на ФК Созопол стартира своята подготовка за новия сезон 2019/2020 в Югоизточната Трета лига. "Небесносините", които не бяха поканени във Втора лига, направиха първо занимание на стадион "Арена Созопол".

Преди началото на тренировката, изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов изнесе кратка реч на ръководстовото и състезателите, поставяйки и целта пред отбора – влизане във Втора лига. Пожела им успех и последва традиционният тост с шампанско, вкусна торта и шоколадови бонбони. Както по традиция, домакинът Милен Дюлгеров плисна кофа с вода за здраве и късмет преди заниманието, а след това футболистите започнаха да се потят под напътствията на помощник треньорите Петър Кюмюрджиев и Михаил Ралев, съобщиха от Пресслужбата на отбора.

Созопол се раздели с шест футболисти - Станимир Баев, Мартин Газиев, Трайо Грозев, Димитър Коларов, Иван Макриев и Иван Ангелов. Благодарности на всички за съвместната работа с пожелания за успех. 

Не присъства само Лъчезар Георгиев, който днес ще се присъедини към новите си съотборници. Нападателят на Оборище Панагюрище е роден на 29 май 1990 година.

Останалите шест нови попълнения са полузащитникът Теодор Стефанов, роден на 10 август 1991 година, играл за последно в ОФК Поморие. Тео защитаваше цветовете на Созопол през сезоните 2014/2015 и 2017/2018 във Втора лига, както и в същата група за Левски Карлово и Нефтохимик. Два сезона в Б група през 2008/09 и 2009/10 има с цветовете на Родопа Смолян. Именно на него ръководството възлага големи надежди. 

Другото ново име в състава на Маргарит Димов е Борислав Хаджиев, роден през 1992 година, идва от Атлетик Куклен играл и за Асеновец Асеновград. Нападателят се разписа на "Арена Созопол" предния сезон при загубата на баските от "небесносините" с 2:1 дълбоко в добавеното време. 

Радослав Байчев e другото ново име в състава на Созопол. Нападателят на Бдин Видин е роден на 22 март 1993 година, играл преди това на два пъти в Севлиево, Литекс Ловеч, Етър Велико Търново, Локомотив Горна Оряховица и австрийските Капфенберг и Парндорф.

Пламен Табаков е другото ново име на "небесносините". Централният бранител на Марица Пловдив е роден на 15 януари 1995г в град Раковски. Юноша на Спартак Пловдив. Играл за Евроколеж и Раковски 2011.
Останалите две нови попълнения в Созопол са юношата на Локомотив Пловдив - Ариф Ферадов. Полузащитникът, който игра за Асеновец минлия сезон е роден на 25 декември 1999 година. Другото ново име е Расим Сюлейман - отново юноша на Локомотив Пловдив, роден на 08 февруари 1999 година, може да играе в офанзивен план като дясно крило, както и да помага на защитата в ролята на десен бек.

Двамата са от набора на Петър Главчев - син на Ванко 1, като Расим последно бе под наем за шест месеца с Петър Главчев в Рилски Спортист.