Отборът на Созопол записа вчера поредно равенство в контролните срещи от зимната подготовка. На стадион "Локомотив" в село Тулово, възпитаниците на Маргарит Димов направиха реми 2:2 с тима на Миньор Раднево в шестата си контролна среща. 

Живко Димов пропусна последните две контроли заради болки в крака. Двубоят бе леко изнервен предвид амбициите на двата отбора да се докажат кой е по-стойностен, имайки предвид, че Раднево също са от сериозните отбори в групата. 

Повечето момчета са от школата на Берое Стара Загора, а Созопол за пореден мач изигра полезна контрола далеч от дома. Морският тим контролираше двубоя, като в 27-та минута Сава Савов пропусна от чиста позиция да даде преднина на Созопол. При една върната топка към вратаря на Раднево, Савов отне и по диагонал сам срещу вратата стреля на милиметри от далечния стълб. В ответната атака Миньор поведоха с 1:0. 

Созопол имаше и още ситуации, но Кристиян Иванов, Сава Савов, Радослав Байчев и Яни Николов не намериха целта. След почивката Маргарит Димов пусна друг състав, а Созопол продължи да владее топката. В 48-та минута Раднево поведоха с 2:0, след като техен футболист се откъсна очи в очи с вратаря на Созопол - Владислав Великин, който пази цял мач. В 55-та минута Трайо Грозев върна надеждите на Созопол, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Венцислав Гюзелев. Двубоят продължи да бъде динамичен с опасни атаки и към двете врати. 

Раднево също имаха положения, но Великин се намеси на няколко пъти. Борислав Хаджиев, Трайо Грозев и Венци Гюзелев на няколко пъти можеха да отбележат, но така и не падаше изравнително попадение. Мурад Ибрахим на няколко пъти от свободни удари, заедно с капитана Петър Кюмюрджиев пробваха директни изстрели, но отново не намираха целта, докато не дойде и последната атака на мача. В 90-та минута за нарушение срещу Пепи Кюмюрджиев на границата на наказателното поле, Трайо Грозев от свободен удар изравни резултата с директен изстрел от фаул, за крайното 2:2.

Созопол: 24.Владислав Великин, 2.Мариян Димитров, 11.Петър Кюмюрджиев, 3.Иван Янчев, 16.Диян Лефтеров, 6.Стефан Стойнов, 21.Сава Савов, 10.Яни Николов, 23.Ариф Ферадов, 30.Радослав Байчев, 7.Кристиян Иванов

След почивката: 17.Даниел Андреев, 15.Филип Христов, 99.Борислав Хаджиев, 20.Мурад Ибрахим, 22.Живко Илиев, 8.Венцислав Гюзелев, 9.Трайо Грозев

В петата контрола възпитаниците на Маргарит Димов спечелиха поредната си проверка с 1:0 далеч от дома в Несебър срещу местния тим с попадение на Ариф Ферадов. Преди това те се наложиха с 3:1 в Добрич срещу лидера в Североизточната Трета лига с две попадения на Кристиян Иванов и едно на Венцислав Гюзелев. 

В третата проверка Созопол стигна до реми - 3:3 с втородивизионния Нефтохимик Бургас, като изоставаше с 0:3 половин час преди края на мача. Бранителят Мурад Ибрахим се разписа на два пъти, а Венци Гюзелев отбеляза четвъртия си гол от четири мача срещу "шейховете" от Бургас. В първите две контроли, небесносините допуснаха две поражения от Загорец Нова Загора с 0:1 и от Спартак Варна с 1:2, като и двете контроли отново бяха далеч от дома, а попаденията паднаха в края на срещите. Срещу соколите отново Венци Гюзелев отбеляза красив гол, а Созопол поведе в резултата.

В оставащите контроли Созопол гостува на Розова долина Казанлък, а проверката е насрочена за 5 февруари (сряда), от 13:00 часа на стадиона в Твърдица. Следващата е на 8 февруари (събота), от 13:00 часа в Свиленград срещу местния тим. 
Проверката с Ямбол отпадна, а Созопол ще играе контрола с юношите на Нефтохимик U19 на 12 февруари, като Костадин Джамбазов и ръководството на Созопол са се разбрали срещата да се играе на закрита врата, без да се отразява резултата. Двубоят ще е на Арена Созопол. 

Последната контролна среща на небесносините ще бъде у дома, а съперник е ОФК Карнобат. Двубоят е на 15 февруари, седмица преди началото на първенството в Трета лига, а както знаете Созопол приема Атлетик Куклен, в търсене на първата си победа през пролетта в официален мач.