Созопол се рестартира кадрово с привличането на 10 нови футболисти, повечето от които на възраст 19-20 години. Сред привлечените има таланти от школите на шампиона Лудогорец и Славия.
„Водим разговори с още четирима опитни играчи, както и с двама чужденци. Градим изцяло нов отбор”, заяви изпълнителният директор на клуба Румен Димов.

Към края на миналия сезон той се отказа да изпълнява функциите и на старши треньор, отстъпвайки позицията край тъчлинията на първия си асистент Маргарит Димов, който е негов брат. Играещ помощник-треньор ще продължи да бъде ветеранът Петър Кюмюрджиев.
След 4 успешни сезона във Втора лига „небесносините” изпаднаха миналото първенство и сега ще се подвизават в югоизточната група на Трета лига. „Целта ни е първото място, но не на всяка цена”, посочи Румен Димов, като направи важното уточнение, че клубът разполага с нужния бюджет и финансовото спокойствие е гарантирано.
Созопол ще разчита за първенството на набор от 24 футболисти, като засега броят им е 21. Тимът ще проведе лагер от 2 до 11 юли в Благоевград, а през останалото време ще тренира в домашни условия.

Предвидени са 11 контролни срещи: с Поморие /на 27 юни и 13 юли/, с Лудогорец-2 /на 30 юни и 18 юли/, със Струмска слава /на 7 юли/, с Хебър /на 11 юли/, с Несебър /на 21 юли/, с Карнобат /на 25 юли/, с Гигант Съединение /на 1 август/. За датите 28 юли и 4 август се търсят съперници.