Отборът на ФК Созопол ще изиграе тази седмица първите си две контролни срещи от лятната подготвка. Съперник на "небесносините" в първата е втородивизионния ПФК Спартак Варна. Спарингът е предвиден за четвъртък /4-и юли/, от 18:00 часа, на спортен комплекс Албена. Втората проверка е два дни по-късно - 6-и юли /събота/, от 19:30 часа, на стадион "Арена Созопол". Противник ще бъде Нефтохимик Бургас, който също спеч ели промоция за Втора лига и през този сезон ще домакинства в Созопол. 

През този сезон целта пред "вампирите" остава промоция за Втора лига и завръщане в професионалния футбол. Очертава се силен и оспорван сезон в Югоизточната Трета лига, а апетит към лидерската позиция отправя още Черномрец Бургас, пишат от лагера на ФК Созопол.

Черноморец направи сериозна селекция, привличайки в своя състав и голмайстора на Созопол през изминалия сезон от пролетта - нападателят Трайо Грозев. Това показва, че "акулите" няма да се откажат от битката със Созопол през този сеозн и ще атакуват първото място.

Ръководството на "небесносините" преговаря с няколко футболисти, като до няколко дни трябва да бъде привлечен и централен опитен бранител. От състава на Маргарит Димов отсъства само французина Уилфред Гримо, който е контузен и се очаква да се присъедини към отбора в следващите седмици. Останалите нови попълнения са на разположение за утрешната среща.