Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителството на стадион „Варна” заедно с кмета на града Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. Спортното съоръжение беше разрушено напълно преди 8 години и отскоро започна изграждането му наново, съобщават от Министерството на младежка и спорта.

Вече е готово първото ниво от подземния паркинг, както и подпорната стена на една от трибуните. Чашата на стадиона ще бъде изградена във втория етап на строителството, което ще започне през март 2016 година.

източник: ММС- Пресцентър

Окончателно стадион „Варна” трябва да бъде готов в края на 2018 година. Стадионът ще разполага с 22 000 седящи места. Игралното поле ще бъде разположено в посока север-юг, за да може на него да се провеждат международни срещи.

До момента стадионът не отговаряше на изискванията на УЕФА, тъй като вратите му бяха съответно на изток-запад – построени по този начин през социализма заради красивата гледка към морето.

източник: ММС- Пресцентър

Министър Красен Кралев инспектира рконструкцията и на „Юнашкия салон”. Драматичната за Варна сграда беше върната на общината преди година след 10-годишна съдебна сага. Вече е готова залата за тренировки, която ще бъде предоставена на местните клубове по бойни спортове.

Спортният шеф припомни, че в момента върви избор за изпълнител на ремонта на зала „Владислав”, който ще бъде финансиран със средства от Министерството на младежта и спорта. Подготвя се санирането на Спортното училище „Георги Бенковски” - Варна, в напреднала фаза са и преговорите за басейна на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров”, който се предвижда да бъде ремонтиран и отворен за свободен достъп на гражданите.

източник: ММС- Пресцентър