Вечното дерби на Испания в съботния следобед зарадва милиони фенове на футбола от цял свят. Сред късметлиите, които имаха уникалния шанс да гледат легендарното Ел Класико на живо, бяха и националните шампиони на Каменица ФЕНкупа 2012. Пътуването им до Мадрид е Голямата награда, която те получиха като национални победители в юбилейното издание на турнира. Още докато получаваха юбилейната шампионска купа, пловдивчаните от ВипДент обявиха, че мечтата им е да станат част именно от магията на Ел Класико. Тази събота на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид шампионите „изживяха” своята награда и аплодираха победата на Реал срещу вечния съперник Барселона. Мачът завърши 2:1 за домакините, а головете за победителите отбелязаха Карим Бензема и Серхио Рамос.

Вечното дерби не беше единствената футболна емоция, която момчетата от ВипДент изживяха като национални победители на Каменица ФЕНкупа. Те посетиха и музея на Реал, където видяха отблизо всички трофеи на отбора, екипите му през годините, както и почти всичко, свързано с историята на клуба. Освен сред реликвите от близкото и далечно минало, българските шампиони успяха да се снимат и в съблекалнята на домакините, както и да седнат на резервната скамейка, където обикновено селекционерът на Реал Жозе Моуриньо реди своите схеми.

СНИМКИ: Шампионите на Каменица ФЕНкупа 2012 станаха свидетели на  триумфа на Реал в поредното Ел Класико

По време на мача шампионите на Каменица ФЕНкупа традиционно развяха българския флаг, а след последния съдийски сигнал българската агитка се срещна на живо и с някои от най-големите звезди на европейския футбол до ВИП ложата на „Сантяго Бернабеу”. Капитанът на ВипДент Симеон Лазаров успя да запечата на снимка страхотното изживяване - срещата с френската футболна легенда и настоящ треньор на „Олимпик Марсилия” Дидие Дешан. „Беше уникално зрелище и страхотно изживяване, благодарим на Каменица ФЕНкупа за шанса да станем част от тази емоция. Със сигурност ще бъдем сред участниците и в тазгодишното издание на ФЕНкупата и ще се опитаме да повторим постижението си от юбилейния турнир”, сподели щастливият капитан на шампионите.

СНИМКИ: Шампионите на Каменица ФЕНкупа 2012 станаха свидетели на  триумфа на Реал в поредното Ел Класико

През 2012 г., за десета поредна година най-големият футболен турнир за непрофесионалисти в България, Каменица ФЕНкупа, зарадва най-добрия отбор с посещение на футболно дерби от Европа. Сред шампионските пътувания са били както клубни дербита от Европа, така и мачове на националния отбор. Най-посещавано от шампионите на турнира обаче си остава испанското Вечно дерби, като уникалната възможност да гледат Ел Класико на живо са имали шампионите от „Клетката” (през 2008), „Трите мечки” (през 2010) и „Дунав 2010” (през миналата година).

СНИМКИ: Шампионите на Каменица ФЕНкупа 2012 станаха свидетели на  триумфа на Реал в поредното Ел Класико

„Дербито беше вълнуващо, головете и емоциите си заслужаваха – въпреки разликата в моментното класиране, станахме свидетели на шампионско Ел Класико, точно както приляга на шампионите на Каменица ФЕНкупа. Оставям настрана факта, че за мен и за повечето от момчетата резултатът можеше да е с обратен знак. За мое съжаление, в последните два мача балансът ни е изцяло в полза на „белия балет”, а от всички издания на Ел Класико, които са посетили шампионите на ФЕНкупа, тази победа изравнява разултата и вече сме гледали по две победи на двата гранда”, коментира Кирил Глушков – мениджър събития в „Каменица” АД, който също бе на трибуните на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид.

Грандиозната награда на Каменица ФЕНкупа вече 10 поредни години кара българските фенове да дават най-доброто от себе си и да се забавляват заедно с приятелите си. За тази година организаторите са предвидили специална още по-впечатляваща награда, а какво предстои през 2013 ще стане ясно съвсем скоро.