В последните дни нашумя младият футболист на Славия Стефан Велков, който изкара проби в английския гранд Манчестър Юнайтед. Освен Велков, обаче, има и други родни таланти, които търсят развитие на качествата си на Острова, като се квалифицират в местни футболни академии.

Илиян Митрев е един от тях. Роденият през 1996 година футболист е доскорошен съотборник на Стефан Велков в Славия, а от три месеца учи и играе футбол в Англия. Тогава той изкарва успешни проби и постъпва във футболната академия Брук Хауз в град Маркет Харбъро, който е между Лондон и Лестър. Преди това той е трупал футболни знания в родния Вихрен /Сандански/, а после и две години при юношите на Славия. Докато в България са го използвали като десен бек, в Англия разчитат на него като дясно крило. Ето какво сподели младият футболист пред Гонг:

„Брук Хауз е частен клуб, който разполага с два затревени и един изкуствен терен. Базата е много хубава. Клубът има три отбора, като аз играя в първия. Участваме в две младежки първенства до 21 години с по-големи момчета от нас. Имаме двама треньори, кондиционен специалист, кинезитерапевт. Хората се грижат много за нас. Тренираме по-дълго, отколкото в България – по 2,5 часа, имаме възстановителни тренировки с басейни и масажи. Правим и видеоупражнения. Обикновено сутринта тренираме, а следобед учим, или обратното - така е разпределен денят ни. В Академията не съм единственият българин – има още трима. Това са Николай Николаев, Стефан Качев и Богослав Тодоров. Много скаути посещават нашите мачове в стремежа си да открият млади таланти. Така, например, един мой съотборник вече изкара проби в Ливърпул и Съндърланд“, разказва младокът.

СНИМКИ: Наш талант мечтае за Арсенал, докато учи в английска футболна академия

източник: Личен архив

Илиян Митрев има да учи още две години във футболната академия Брук Хауз, но се надява още преди това да бъде забелязан от скаутите на Острова.

„Реалист съм - на този етап и на тази възраст знам, че мога да обърна внимание на някой клуб от третото ниво на английския футбол, откъдето да тръгне нагоре кариерата ми. Фен съм на Арсенал, но само в най-смелите си мечти се виждам един ден като играч на любимия ми отбор“, споделя Илиян.

СНИМКИ: Наш талант мечтае за Арсенал, докато учи в английска футболна академия

източник: Личен архив

Той вече има участия в националния отбор на България до 15 години, но контузия го вади тогава от плановете на селекционера. Интересното е, че и неговият по-малък брат Иван Митрев е футболист. Той е роден през 1999 година, играе като централен нападател и се обучава в Академията на Литекс в Ловеч.

СНИМКИ: Наш талант мечтае за Арсенал, докато учи в английска футболна академия

източник: Личен архив