Бразилските фуболни емоции в регионалния полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа завладяха стадион „Огоста” в Монтана. В петъчния следобяд  стартира битката за регионалния трофей на Северозапада, а след точно едно денонощие поредните две квоти за Големия финал ще дадат шанс на двата най-добри тима от Видин, Враца, Монтана и региона да останат в битката за Рио.

Лично Димитър Пенев, който е официален гост на регионалния полуфинал, пожела успех на 32-та отбора по пътя към мечтаната награда – шампионите на Фен Купа 2013 ще посетят мач на митичния стадион Маракана във футболното сърце на Бразилия, а за първи път в историята на турнира заедно с тях ще пътува и един фен, като наградата за него е да вземе със себе си и двама приятели.

СНИМКИ: Монтана посрещна Димитър Пенев и бразилските емоции на Фен Купа 2013

Сериозна заявка в битката за първото място даде отборът на Еталон, който миналата година бе класи над съперниците си. Тази година момчетата се доказаха още на квалификациите с две победи и голова разлика 9:3, а жребият ги прати в група G заедно с тимовете на Инат, Калафат (Монтана) и ФЕНОВЕТЕ. Квалификациите в региона преминаха при огромен интерес, а общият брой участващи отбори от Видин, Враца и Монтана беше точно 133. Само 32 от тях продължиха към битката на стадион „Огоста”, а в съботния следобяд най-добрият от всички тимове ще вдигне регионалната Фен Купа. За първи път през квалификациите премина и отбор, изцяло съставен от чужденци – румънският Калафат записа две победи в предварителния кръг, всяка с по пет реализирани попадения (5:2 и 5:3), и сега ще се доказва в конкуренцията на най-добрите отбори от Северозападна България. Компания в група F им правят тимовете на КОМОС, РОМАГЕДОН и „В и К” ООД Враца.

СНИМКИ: Монтана посрещна Димитър Пенев и бразилските емоции на Фен Купа 2013

Както приляга на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, емоциите не бяха само на терените, но и около тях. Феновете от Монтана поеха по „Пътя до Маракана” и вече очакват с нетърпение жребия по време на Големия финал през септември. Трифон Иванов ще изтегли едно име от участниците в играта в цалата страна и щастливецът ще прави компания на шампионите в екскурзията до Рио заедно с двама избрани от него приятели. Лесните футболни игри във Фен Корнера са забранени за участници в турнира, а добре дошли да се включат са и дамите около футболните терени.

Допълнителните игри на Kamenitza Фен Купа и партньори – Точен шут, Силен шут, Бърза връзка и Фен Студио Фиеста са в очакване на фенове, като за най-добрите има множество подаръци от оригинални фен аксесоари до 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

Заедно с водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев, момичетата на Kamenitza Фен Купа и музикалните хитове от специалната бразилска селекция на Фен Купа 2013, настроението ще остане приповдигнато до късно тази вечер, а футболните емоции ще ескалират утре, когато турнирът ще премине към директните елиминации и определянето на поредните два отбора с шанс за пътуване до митичния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

СНИМКИ: Монтана посрещна Димитър Пенев и бразилските емоции на Фен Купа 2013