Отборът на Марадона стана първият носител на титлата в историята на организирания от Българската асоциация по мини футбол турнир LEGEA CUP. Във финалната среща симпатичният тим, носещ името на аржентинската футболна легенда, нямаше проблеми с ФК Кралете, побеждавайки с 5:2. Почти през цялото времетраене на срещата, която бе съпътствана и със сериозни пиротехника (без да се налагат глоби, както прави БФС), Марадона доминираше и имаше добра преднина, която не позволи на ФК Кралете дори да помислят за изравняване или победа.

СНИМКИ: Марадона блесна в Legea cup 2013

Въпреки цялостното впечатление, че Марадона превъзхождаха своя съперник официалната статистика от мача показа друго. Двата отбора са отправили по равен брой удари в очертанията на вратата – 14, а Кралете имат повече удари по посока вратата на Марадона. Стабилните изяви на стража на Марадона Иван Мадолев обаче отчаяха Кралете. Именно Мадолев бе избран за най-добър вратар на турнира, а звезда на Legea cup 2013 стана капитанът на Кралете Любомир Божилов.

СНИМКИ: Марадона блесна в Legea cup 2013

Победителят в първия по рода си турнир получи пълна екипировка на италианската фирма LEGEA. Тя се наложи в България като официален партньор на ЦСКА, Черноморец и още няколко отбора във футбола, волейбола и баскетбола. LEGEA е и официален партньор на сборния журналистически тим Медия Юнайтед, който също участва в турнирите на Българската асоциация по мини футбол. Зрителите на финалния мач имаха възможност да получат и талони с 20% отстъпка от продуктите на италианския концерн.

СНИМКИ: Марадона блесна в Legea cup 2013